Beton amprentat m2

Care este prețul pe metru pătrat de beton amprentat?

beton amprentat

Unul dintre marile avantaje ale betonului ca material este costul redus al acestuia atât în finisaje, cât și structural vorbind. Ca finisaj, beton amprentat se dovedește a fi foarte accesibil.

Prețul betonului amprentat variază de la 20 euro pe metru pătrat în versiunea sa cea mai de bază.

Dacă aveți nevoie de un beton amprentat foarte de bază și în volum mare, atunci acesta este cel mai bun preț.

Pe de altă parte, prețul betonului tipărit poate ajunge la un cost de până la 50 de euro pe metru pătrat. Acest preț este de obicei atins pentru Proiecte mai specifice, mai detaliate și mai estetice.

Pe scurt, prețul pe metru pătrat de beton amprentat variază între 20 și 50 de euro pe metru pătrat.

După cum puteți vedea, costul montării acestui beton este mai ieftin decât alte finisaje și materiale.

beton amprentat

Cum calculăm prețul în funcție de suprafața (în m2) și grosimea betonului amprentat?

Pentru a calcula prețul betonului amprentat pe metru pătrat sunt luați în considerare diferiți factori. Una dintre cele mai importante este volumul de beton necesare, deoarece acest lucru va afecta prețul său. Dacă betonul este necesar în volum mare, un preț poate fi convenit cu un mixer de beton sau o fabrică.

Un alt punct de luat în considerare este grosimea podelei care urmează să fie plasată. Cu cât placa este mai groasă, cu atât mai mult beton și munca necesară pentru asamblarea acesteia. Finisajul său De asemenea, influențează, deoarece există pigmenți și aditivi mai scumpi. Finisajele mai detaliate pot fi mai scumpe.

Cum se calculează grosimea betonului amprentat?

Prețul betonului amprentat variază în funcție de grosimea podelei care urmează să fie plasată. Calculul grosimii ia în considerare diferite puncte. Greutatea care trebuie suportată este cea mai mare Important, deoarece cu cât sarcina este mai mare, cu atât grosimea este mai mare. Nu este același lucru să montați o podea pentru a sprijini oamenii decât vehiculele sau mobilierul.

Pe lângă luarea în considerare a greutății și a sarcinilor care trebuie sprijinite, se ia în considerare și utilizarea care îi va fi dată. De exemplu, în cazul în care acesta va fi utilizat pentru garaj, altele Caracteristici vs o utilizare pe drumuri.

Fazele de instalare a betonului amprentat

 1. Montarea stratului de bază

Cu cât stratul de bază este mai greu și mai puternic, cu atât podeaua de beton va fi mai stabilă. De aceea, acest punct este fundamental, deoarece aici încearcă să dea stabilitate și rezistență la bază.

Cea mai comună este aplatizarea terenului, curățarea și plasarea plasei de oțel ca armătură. Asamblarea structurii cofrajului se realizează, de asemenea, pentru beton. Complexitatea acestor lucrări poate afecta prețul pe metru pătrat de beton amprentat. Cu cât lucrările sunt mai complexe, cu atât rezultatul final este mai scump.

 1. Turnarea betonului

Cu baza gata, putem continua să golim betonul, fie cu roabă, fie cu betonier. Betonul care urmează să fie utilizat este betonul Construcție convențională cu proporția clasică. Unele companii tind să varieze ușor amestecul în funcție de utilizarea acestuia.

Golirea trebuie făcută rapid pentru a preveni începerea instalării în betonieră sau roabă. Acest proces de fapt se dovedește a fi foarte simplu și de bază, astfel încât nu există prea multe de luat în considerare. Vă recomandăm să aveți totul pregătit pentru a nu pierde timpul cu pasul următor.

 1. Nivelare

Când betonul a fost golit, acesta trebuie să fie nivelat pentru a crea o suprafață netedă și plană. Pe suprafețe plane se recomandă să lăsați o Înclinația de 2%, care va ajuta la scurgerea apei. Plasarea de sumps este la fel de important, deoarece acest lucru reduce uzura de umiditate.

Pentru a nivela suprafața, mistria este necesară ca telescopică și pentru margini, ceea ce va ajuta la extinderea betonului. Plasarea corectă vă va ajuta că munca este mult mai eficientă și consumă mai puține resurse. Acest lucru se traduce în preț mai ieftin pe metru pătrat beton imprimat.

 1. Colorare și pigmentare

A venit timpul să colorăm betonul amprentat prin utilizarea pigmenților speciali pentru beton. Cu material umed, pigment pudră de-a lungul întregii suprafețe. Trebuie utilizată o cantitate suficientă pentru a asigura acoperirea materialului.

Fiecare proiect de beton imprimat are propriile sale nevoi de culoare. Astăzi există o mulțime de game de culori din care să alegeți. În conformitate cu Culorile și calitatea pigmenților vor fi imprimate prețul betonului. Există culori mai ieftine și mai scumpe.

 1. Textură și imprimare

Odată ce betonul se află în stadiul de setare a plasticului, trebuie adăugat agentul de eliberare. Aceasta este o pulbere care va ajuta mucegaiurile să nu fie Respectați betonul și fiți ușor de îndepărtat. Ca și pigmentul, ar trebui să fie adăugat într-o cantitate suficientă până la abundentă.

Răspândiți agentul de eliberare trebuie să plasați matrițele și să generați o presiune fermă și constantă, dar nu excesivă. Este recomandabil să mergeți pentru a garanta o Model adecvat de texturi și imprimare. După câteva minute de presiune, mucegaiul trebuie îndepărtat cu atenție pentru a nu deteriora modelul.

 1. Rosturi de dilatare

La setare și cu utilizare, betonul poate prezenta fisuri care ajung să-i deterioreze capacitatea structurală și rezistența. De aceea, numărarea panourilor Se dovedește a fi foarte important. În plus, factori precum schimbările de temperatură, expansiunea și contracția materialului etc. Acestea subliniază importanța tăierii îmbinărilor.

Există 2 tipuri de rosturi de dilatare, paralele longitudinale cu betonarea și transversale, perpendiculare pe betonare. Tipul de garnitură trebuie să Du-te în funcție de caracteristicile betonului care urmează să fie asamblate. Tăierea sa se face cu un ferăstrău circular și un disc de diamant.

 1. Finisare

Când betonul a stabilit și întărit, trebuie să se facă ultimii pași sau finisaje. În primul rând, este necesar să se spele cu apă sub presiune pentru a elimina Excesele agentului de eliberare. Acest proces de spălare este fundamental pentru finisajul estetic al betonului și luminozitatea culorii.

După spălarea betonului, trebuie plasat un material de etanșare care este, de obicei, rășină. Rășina face ca culoarea și textura să iasă în evidență, pe lângă furnizarea Protecție împotriva elementelor și uzurii. În general, prețul pe metru pătrat de beton imprimat include plasarea de rășini sau materiale de etanșare ca finisaj.

beton amprentat

Aplicarea betonului amprentat

 • Pentru piscine

Una dintre cele mai frecvente utilizări pentru betonul imprimat este construcția de piscine în case, hoteluri și case de sport. Există multe motive pentru care Acest beton este perfect pentru o piscină. Una dintre ele, fără îndoială, este prețul betonului imprimat pe metru pătrat.

Utilizarea acestui beton este limitată la marginile sau podeaua din jurul piscinei. Rezistența lor mare îi face să reziste perfect la excesul de apă și umiditate. De asemenea, ele rezistă radiațiilor UV și schimbărilor de temperatură. În plus, modelele imprimate ajută la scurgerea apei și la prevenirea căderilor.

 • Vertical (pereți, pereți și multe altele)

Betonul imprimat poate fi, de asemenea, utilizat ca o modalitate de a crea finisaje excelente pentru un preț mult mai mic. Puteți crea chiar și finisaje similar cu alte materiale cu costuri mai mari. Puteți crea pereți de beton imprimați, cum ar fi lemn, cărămizi, piatră etc.

Puteți asambla pereți cu beton imprimat fără a afecta capacitatea lor structurală. De fapt, betonul imprimat este montat pe perete portant adăugând un alt strat de lumină. Betonul imprimat la preț scăzut îl face o alternativă din ce în ce mai frecventă în toate tipurile de construcții.

 • Pardoseli și trotuare

O altă utilizare pe care o putem găsi pentru betonul amprentat este în asamblarea pardoselilor și trotuarelor. Ca și în cazul pereților, ele pot fi create Finisaje excelente cu bugete reduse. În plus, aceste pardoseli și pavimientos pot fi adaptate la toate tipurile de extensii, în interior și în aer liber.

Datorită faptului că pardoselile și trotuarele din beton imprimat folosesc beton clasic, acestea primesc proprietățile lor. Adică podeaua de beton și trotuarul Imprimatul este rezistent și durabil. Poate rezista la sarcini, vibrații, tracțiune, solicitări, compresie, precum și căldură, frig, umiditate, uzură, frecare etc.

 • Parcare, intrări în terasă, intrare în garaj și grădină

În cele din urmă, intrările pot fi montate atât în interior, cât și în exterior, ale oricărei construcții. Ai nevoie de acces la terasa, garaj sau gradina ta? Puteți să-l aibă! Acesta poate fi, de asemenea, utilizat ca acces la un acoperiș sau neroofed Roof Top sau Roof Garden.

Dacă acest lucru nu este suficient, betonul imprimat poate fi utilizat pentru construirea de locuri de parcare și garaje. De la locuri de parcare mici pentru case la mari Parcările pot folosi beton imprimat. Întreținerea sa redusă și prețul pe metru pătrat de beton imprimat îl fac o opțiune excelentă.

Cât costă repararea și întreținerea betonului amprentat?

Îngrijirea betonului imprimat este foarte simplă și nu necesită investiții mari. Spălarea acestuia, de exemplu, este foarte importantă pentru a evita uzura. Cel Plasarea rășinilor sau a materialelor de etanșare atunci când se uzează este foarte importantă pentru a reduce riscurile de fisuri.

O altă grijă de luat în considerare este că, dacă ninge acolo unde locuiți, nu adăugați sare, deoarece acest lucru poate slăbi betonul. În cazul oricărei reparații, trebuie să Să știți că acest lucru poate fi foarte ieftin. La fel cum prețul betonului tipărit pe metru pătrat este foarte economic, reparațiile sunt, de asemenea, foarte economice.

Unii factori în prețul de reparare a unui beton sunt:

 • Tipul de daune pe care le are betonul.
 • Adâncimea ei.
 • Dacă deteriorarea afectează imaginea și finisajul betonului sau poate fi reparată cu simplitate.
 • Dacă este necesar, adăugați pigmenți noi și mai mult material de etanșare la beton.
 • Amploarea daunei este, de asemenea, luată în considerare, dacă este mai mică de un metru pătrat sau mai mult.
 • Durata și complexitatea lucrărilor care urmează să fie efectuate.

În funcție de acești factori, costul reparațiilor și complexitatea lucrărilor de reparații pot varia.

Culori și matrițe beton amprentat

În funcție de tipul de culori și matrițe care urmează să fie utilizate, acesta va fi rezultatul final al betonului imprimat. Acest lucru afectează, de asemenea, prețul betonului imprimat pe metru pătrat, mai ales dacă sunt necesare anumite combinații. Nu este același lucru să folosiți un singur pigment decât să combinați pigmenți și matrițe diferite.

În ceea ce privește culorile, putem găsi o gamă largă de pigmenți pentru betonul imprimat. Avem pigmenți de tonuri de lumină, cum ar fi bej, alb, tonuri de cafea galbenă și foarte scăzută. De asemenea, avem tonuri mult mai intense, cum ar fi roșu, maro închis, negru, verde, albastru, gri etc. Există chiar și cei care combină pigmenți pentru a crea Degradat.

Există, de asemenea, diferite tipuri de matrițe care variază în funcție de designul, modelul și materialele de construcție. Există matrițe atât din plastic, cât și metalul fiind al doilea cel mai scump. În ceea ce privește modelele, le avem pe cele care imită lemnul, cărămizile, piatra și alte texturi sau materiale.

Culori beton amprentat

culori beton amprentat

Matrițe și modele beton amprentat

De ce este betonul amprentat o soluție bună?

Există multe motive pentru care betonul amprentat este o alegere bună. Prețul betonului imprimat este unul dintre principalele motive. În cazul în care bugetul dvs. Este scăzut, prețul pe metru pătrat de beton imprimat este un avantaj. Îl puteți monta de la 15 euro pe metru pătrat.

Pe lângă faptul că are un preț de beton imprimat pe metru pătrat ieftin, întreținerea este și ea. Nu trebuie să cheltuiți sume mari de bani pentru a Pentru a putea păstra betonul în stare bună. În caz de defecțiuni, reparația poate fi foarte simplă dacă este doar o mică fisură.

Ca și cum nu ar fi fost suficient, versatilitatea betonului imprimat este un mare avantaj. După cum ați putut vedea, poate fi montat pe diferite tipuri de suprafețe. Nu numai Acesta poate fi plasat pe podele, cum ar fi trotuar, drum, garaj sau piscină. De asemenea, servește pentru a fi plasat pe pereți, atât în interior, cât și în exterior.

Dacă combinați matrițe și culori, puteți avea finisaje excelente care imită alte tipuri de materiale mai scumpe. Puteți recrea modele de lemn, cărămidă, piatră, carieră și multe altele cu o fracțiune din costul inițial.

Acest lucru face ca betonul imprimat să fie compatibil pentru diferite construcții și stiluri arhitecturale. Servește chiar și în magazine și Industrii.

Lasă un comentariu

Beton dezactivat

Beton amprentat 2024 activeaza la nivel national cu toata gama de betoane decorative si anume:beton amprentat, beton dezactivat, beton fosofrescent, beton elicopterizat,beton periat , beton drenant

Contact

Bucuresti / Romania

Telefon 0753688062

 • Beton amprentat Alba
 • Beton amprentat Bacau
 • Beton amprentat Botosani
 • Beton amprentat Braila
 • Beton amprentat Calarasi
 • Beton amprentat Covasna
 • Beton amprentat Galati
 • Beton amprentat Harghita
 • Beton amprentat Iasi
 • Beton amprentat Mures
 • Beton amprentat Prahova
 • Beton amprentat Sibiu
 • Beton amprentat Timis
 • Beton amprentat Valcea
 • Beton amprentat Arad
 • Beton amprentat Bihor
 • Beton amprentat Brasov
 • Beton amprentat Buzau
 • Beton amprentat Cluj
 • Beton amprentat Dambovita
 • Beton amprentat Giurgiu
 • Beton amprentat Hunedoara
 • Beton amprentat Ilfov
 • Beton amprentat Neamt
 • Beton amprentat Satu Mare
 • Beton amprentat Suceava
 • Beton amprentat Tulcea
 • Beton amprentat Vrancea
 • Beton amprentat Arges
 • Beton amprentat Bistrita Nasaud
 • Beton amprentat Bucuresti
 • Beton amprentat Caras-Severin
 • Beton amprentat Constanta
 • Beton amprentat Dolj
 • Beton amprentat Gorj
 • Beton amprentat Ialomita
 • Beton amprentat Maramures
 • Beton amprentat Olt
 • Beton amprentat Salaj
 • Beton amprentat Teleorman
 • Beton amprentat Vaslui
𝗦𝘂𝗻𝗮 𝗮𝗰𝘂𝗺! 𝟬𝟳𝟱𝟯.𝟲𝟴𝟴.𝟬𝟲𝟮